Thursday, 17 March 2011

Homma etenee!

Tontille kulkee rekan kantava tie ja mökki on melkein purettu ja lajiteltu. Ens maanantaina 21.3 saamme rakennusluvan ja 23.3 tulee rakennuksenmerkkaajat kunnan puolesta paikalle. Myös vastaavamestari näyttäytyy tuolloin tontilla.

Purkujäte on lajiteltu siten että kallista sekajätettä syntyy mahdollisimman vähän. Puu menee poltettavaksi ja sementti Tammisaaren kaatikselle, jonne se rahdeista huolimatta on edullisempaa kuskata Espooseen verrattuna. Peltikatto meni metalliromuksi, ikkunat ja ovet on säästössä. Ikkunoita saa hakea jos joku niitä tarvitsee.

Takka on edelleen hakusessa, mutta kaakelitakka se on! Nyt on kaksi vaihtoehtoista toimittajaa: Tulikivi tai Vuoleri. Vuoleri on pieni perheyritys ja takka oikea kiviuuni, joka on päällystetty kaakeleilla. Sen lämmönvaraamiskyky on hyvä juuri kivisisuksen ansiosta. Tulikivi on iso ja tunnettu valmistaja ja heidän takat on mielettömän kauniita ja kaakelit korkealaatuisia... saa nähdä mihin päädymme. Tiedän näistä takoistakin jo liikaa eikä hintaerokaan ole ihmeellinen.

Sain tänään myös vahvistuksen talofirmalta että valitsemani keittiöallas voidaan asentaa toivottuun paikkaan niin että ikkuna avautuu! Hurraaa! Unelmani on ollut että tiskiallas on ikkunan edessä ja posliinia. Talotehtaan mukaan keittiön ikkuna on 92,5cm korkeudella mitattuna valmiin lattian pinnasta ja Ikean mallikeittiössä allas on 90,3cm lattiasta. Ihmetellään sitten keittiön asennusvaiheessa kun ikkuna jumittaa;D.

2 comments:

  1. Oletettavasti tiskialtaaseen tulee myös hana? Sijainnista riippuen se voi tietysti estää ikkunan aukeamisen.

    Olen kyllä kuullut sellaisista hanoista joissa on jonkunnäköinen "kippitoiminto" että sen saa pois tieltä...

    ReplyDelete
  2. Meillä onneksi on altaan edessä matala ikkuna, joka kippaa kyllä sisäänpäin, mutta pysähtyy sopivasti 10cm ennen hanaa.... Korkeampi hana tai ikkunat hieman sisempänä, niin olisi käynyt toisin. Hyvä näin.

    ReplyDelete