Interior

Sel: 
Interior design is a hobby and a big pleasure for me so from the very beginning I have been planning and searching interior related stuff for the house. We are going to plan and deside everything ourselves.
Since there is very limited mount of money for decorating, have I gone through all kind of importers storages, special sales, factory outlets, "antique backyards" and of course Internet. So far I feel super successful. Due to my work I have sometimes chance even during daytime to pop in places that I have found from Internet or heard from friends. 

I donot know why but I started with thinking about the flooring and found very nice bamboo parket. I added the link on the side. Can recommed. Unfortunately bamboo is not the best material when you have floorheating since it is insulating very well :(

Bamboo would be the ultimate eco material even if it has been imported from China!

Now we have decided to use strong tiles (puristelaatta) downstairs and I have chosen a quality that will go to all the rooms including bathroom and sauna. Only the size will change. 30x60 in living, kitchen and bathroom+ one wall. 10x30 and 10x10 goes to sauna and corridor of house maintenance room. Should look good and it's something rather new to have same tile everywhere. This chosen tile is not slipery when wet yet not too rough to catch all the dust either.

12.3.2011
Kävimme taas katsomassa ja miettimässä laattoja Veikkolan Laattatukussa. Paikka on pölyinen ja pimeä mutta valikoima on loistava ja hinnat maahantuojan. Heillä on myös hyviä tarjouksia ja jämälaattaeriä varsinkin niille jotka eivät tarvitse suurta määrää laattoja.

Miettiessäni lattioita ja pintamateriaaleja koitan löytää sävyjä ja pintastruktuureja jotka kestävät aikaa mutta eivät ole tylsiä. Tahdon myös helppohoitoisen ja kestävän lattian. Ei siis vaaleita laattasaumoja joita ei saa pesemälläkään puhtaiksi, mutta ei myöskään liian tummia lattiapintoja, jossa näkyy kaikki pöly ja koirankarvat... Kylppärin laattoihin ei saa jäädä vedestä tahroja ja keittiön pöytätasomateriaalit ja keittiökaappien värin pitää sopia lattiaan. Koska ikkunanpuitteet, ovet ja sisäkatto ovat valkoiset ei pitäisi olla kovin vaikeaa löytää harmoonista mutta silti kiinnostavaa yhdistelmää. Vaihtoehtoja on vaan niin monia ja minä super huono tekemään päätöksiä kun ei ole pakko... mutta kypsyttely ja suunnittelu on niin hauskaa ja kyllä se meille oikea vaihtoehto sieltä vielä löytyy.

Taloon en halua useita eri puulaatuja ja kaikki mikä näyttää puulta, on oltava oikeaa. Inhoan puujäljitelmiä ja sitä että yhdessä tilassa on montaa eri puulaatua kuten esimerkiksi monessa Kuopion asuntomessujen kohteessa. Ei oo mun juttu. Olemme myös valinneet rosterin ja metallin sävyn, eikä kultaa, pronssia tms. ole missään kiintokalusteissa tai esimerkiksi valaisimissa. Mutta never say never...


Yleisesti mua ärsyttää turvallinen peruskama joka sopii kaikille eikä herätä mitään tunteita. En halua valkoisia korkeakiiltoisia keittiökaappeja tai perusharmaita K-raudan 10x10 kylppärilaattoja. En ainakaan tähän taloon.


25.4.2011
Eipä tule laattaa olohuoneeseen, ei. Yrityksistä huolimatta en löytänyt meitä molempia miellyttänyttä laattaa tai tapaa latoa ne. Sitten tuli eteen hinta, laatan koko ja sen asentaminen. Talopaketin hintaan kuuluu parketin asentaminen mutta ei laatoittaminen...

Kelkka on siis kääntynyt ja tällä hetkellä syynissä on tammiparketti alakertaan. Kährs merkkinen, Oak Dew Country mallistosta. Kährsin sivuilta en kyseistä väriä enää löydä, mutta Värisilmä ja Parketti Romanoff Oy myy sitä edelleen. Hinta on n. 40Eur/m2 riipuen tietenkin määrästä ja neuvottelutaidoista.
Kyseinen parketti ei ole liian fiini vaan vähän rustic tyyppinen,3-sauvainen ja väriltään vaalea. Oksat näkyvät ja puunsyyt tuntuvat pinnassa. Tämä parkettien ja laminaattien suuri maailma oli taas minulle ihan uutta. Maailmassa on niin uskomattoman kauniita lattiamateriaaleja ja silti tuntuu että kaikilla on vaan sitä samaa tylsää peruskamaa, vaikka kaupat ovat täynnä mitä erilaisempia vaihtoehtoja.

Me halusimme vaalean parketin ja laadultaan sellaisen, että sen pystyy hiomaan muutamaan kertaan. Hinnassa tuo 40Eur/m2 oli ehdoton katto ja yläkertaan valitsemme jotain edullisempaa mutta tyyliin sopivaa, hinta max. 20Eur/m2. Lankkuparketti/ 1-sauvainen olisi aivan ihanan, mutta meille ikävä kyllä liian arvokas... Ilokseni huomasin Cipen kirjoittaneen jo parketista pitkät pätkät. No tulipa sama tarina nyt suomeksikin. http://project-eco-house-finland.blogspot.com/2011/04/week-14-choosing-parquet-fireplace-and.html

Myös talon klinkkerit ja märkätilojen lattialaatat sain vihdoinkin päätettyä. Se olikin yllättävän vaikeaa. Olen kiertänyt ihan kaikki pääkaupunkiseudun laattaliikkeet ja kuitenkin päädyin ihan peruskamaan:)
Kylpyhuoneeseen, kodinhoitohuoneeseen ja yläkerran kylppäriin tulee 15x15 vaalea/beige ruutulattia Natura mallistosta. (koon vuoksi tilaustuote) Laatat ovat läpivärjättyjä ja kestäviä kaikella tapaa. Niitä käytetään myös julkitiloissa ja esimerkiksi uimahalleissa. Suihkun kohdalle tulee kohokuviosta nastalaattaa niin ikää ruutuna peruslaattojen sijaan ehkäisemään liukastumista. Tavoitteena on luoda nostalginen ja ajaton tila ja jonka siistinäpito on helppoa. Siksi valitsenkin tummemman saumalaastin.


No comments:

Post a Comment